Русия отрече да използва износа на природен газ като инструмент за

...
Русия отрече да използва износа на природен газ като инструмент за
Коментари Харесай

Песков за спирането на газа към България: Това не е изнудване, бяхме ограбени

Русия отхвърли да използва износа на природен газ като инструмент за изнудване на Европа. " Преминаването към търговия на газ в рубли се дължи на личните дейности на Европейски Съюз ". Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен нарече решението на Газпром да спре износа за Полша и България  " непростим и недопустим ход ", като акцентира " ненадеждността на Русия като снабдител на газ ".

" Това не е изнудване. Русия е била и остава благонадежден снабдител, зает със отговорностите си. Условията, които бяха посочени в президентския декрет, са подбудени от безпрецедентни враждебни стъпки против нас ", сподели Песков и добави, че решението е обявено на купувачите на газ доста преди да влезе в действие. " Бяхме ограбени от забележителна част от нашите запаси. И с цел да избегнем повтаряне, беше нужен преход към нова система. "

Говорителят на Кремъл предизвести, че в случай че страните купувачи не преминат към схемата за сетълмент в рубли, доставките за тях ще бъдат прекъснати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР